Reglementen

 

De reglementen van de Stichting Wandelvierdaagse het Gooi zijn van toepassing.

Hieronder zijn een aantal belangrijke onderwerpen uit de reglementen opgenomen.

 

Starten en routes

Deelnemers ontvangen op de eerste dag een startkaart voor vier dagen. Dagelijks wordt bij aanvang de route van de dag uitgereikt en dienen de deelnemers bij vertrek een controleknip te ontvangen. Onderweg zijn controleposten waar deelnemers een controleknip dienen te laten zetten. Bij de finish tenslotte is dagelijks ook een controleknip te halen.

De routes zijn waar nodig gemarkeerd door middel van pijlen en linten.

Deelnemers kunnen tot 17:00 uur de finish controleknip laten zetten.

Wie na 17:00 uur binnenkomt, wordt beschouwd als uitvaller. Dat is ook het geval als men niet het vereiste aantal knippen op de juiste nummers heeft.
De afstand waarop men de eerste dag start, geldt voor vier wandeldagen, maar kan elke dag gewijzigd worden via het startbureau.

 

Herinnering, etc.
Deelnemers die de vier dagen de door hen gekozen afstand volbrengen, ontvangen op laatste dag, na afloop van de wandeltocht een herinnering. Tevens kunnen zij een  stempel en/of sticker afhalen voor hun wandelboekje. Nieuwe wandelboekjes zijn (beperkt) voorradig.


Huisdieren.

Honden dienen ten allen tijde, kort, te zijn aangelijnd. Het is een misverstand dat honden in bos en heide los zouden mogen lopen. Dit is zeker niet het geval. U riskeert hiermee een forse geldboete.  Nadrukkelijk zij erop gewezen dat honden alleen op de routes van 10 en 20 km zijn toegestaan. Voor bepaalde natuurgebieden kan een omleidingsroute gelden.

 

Tijdens het wandelen.

Het is niet toegestaan:
-te snelwandelen of hardlopen;
-mechanische hulpmiddelen te gebruiken;
-luidspelende radio's e.d. mee te voeren;
-afval langs de routes te deponeren;
-zich ten opzichte van deelnemers/publiek aanstootgevend te gedragen;
-in bossen en natuurgebieden te roken;

Men wordt verzocht op openbare wegen rekening te houden met overig verkeer

 

Leeftijd.

Kinderen onder de 16 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene.

 

Wandelorganisaties, e.d.

Leden van wandelsportorganisaties die gebruik maken van de kortingsregeling dienen zich te legitimeren.

Op de laatste dag worden na binnenkomst de stickers en stempel uitgereikt voor de wandelboekjes.

 

Aansprakelijkheid, e.d.

De Stichting Wandelvierdaagse het Gooi aanvaardt op geen enkele wijze verantwoordelijkheid of geldelijke aansprakelijkheid voor ongevallen, ziekte, schade of diefstallen tijdens de wandeldagen en/of nevenactiviteiten.

 

De organisatie behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of de organisatie geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van de organisatie kan worden verwacht. Er bestaat dan geen recht op teruggave van inschrijfgeld, noch op vergoeding van (im)materiële schade.

 

Door het betalen van het deelnamegeld aanvaardt men het reglement zonder enige reserve.

Wie belangstelling heeft, kan het uitgebreide reglement tijdens de Vierdaagse ophalen bij het bestuur. Aanvragen van het reglement is eveneens mogelijk.