Over Ons

Wij, bestuur en vrijwilligers van de Stichting Wandelvierdaagse het Gooi, organiseren jaarlijks een vierdaags wandelevenement waarbij de wandelaars kennismaken met de mooiste plekjes van het Gooi.

De Wandelvierdaagse het Gooi wordt gehouden in de maand juni,
U kunt kiezen uit een wandeling van 10, 20, 30 of 40 km. 

Het is geen probleem als u een dag een andere afstand wilt lopen dan waar u zich voor heeft ingeschreven.
Ook is het mogelijk om in te schrijven voor een deel van de dagen.

In het voorjaar en najaar kunt u ook meedoen met onze eendaagse wandelingen. Deze organiseren we steeds op een tweede zondag van de maand. Ze voeren over een eigen parcours. De afstanden variëren van ongeveer 16 tot 22 kilometer.

De wandelingen van de vierdaagse voeren u door het afwisselende landschap rond de gemeente Laren. Op woensdag trekt u door de Eemnesser en Blaricummer Meent. Donderdag wordt gelopen naar de prachtige oude buitenplaatsen van ’s-Graveland die tegenwoordig in beheer zijn bij Natuurmonumenten en daardoor vrij toegankelijk. Vrijdag loopt u naar de Lage Vuursche, onder de machtige bomen van de bossen rond kasteel Drakensteyn. Tenslotte gaat u op zaterdag naar het Gooimeer en loopt u op de terugweg door het oude centrum van Huizen en eveneens het centrum van Laren.

Zowel de vierdaagse als de overige wandelingen hebben hun startlocatie op het sportcomplex Laarder Engh (SV Laren '99) te Laren.

De Stichting Wandelvierdaagse het Gooi is voor 100% een vrijwilligersorganisatie. In haar statuten is als doelstelling vermeld “het ondersteunen van goede doelen”. Jaarlijks kiest het bestuur één of meer goede doelen waarvoor geld bijeen wordt gebracht.

Wilt u onze stichting sponsoren in ruil voor reclame en publiciteit voor uw bedrijf dan nodigen we u uit om contact met ons op te nemen. Er zijn diverse sponsorpakketten mogelijk.