Welkom
Het bestuur van de Stichting Wandelvierdaagse het Gooi heet u hartelijk welkom als deelnemer aan de ‘Wandelvierdaagse het Gooi 2018. Ook dit jaar verheugen wij ons in een buitengewone samenwerking met de sportvereniging Laren’99 zonder welke wij niet zo’n mooie start- en finishlocatie zouden hebben én de Stichting ‘Vier het Leven’ welke niet alleen één van onze goede doelen is maar tevens vrijwilligers ter beschikking stelt voor het welslagen van ons wandelevenement. Nieuw dit jaar is de samenwerking met Scouting Raboes en met het Goois Natuurreservaat (zij verzorgen het beheer van een groot deel van de natuur waar onze wandelroutes door zijn uitgezet). Samen met svLaren’99, Stichting ‘Vier het Leven’, Goois Natuurreservaten en Scouting Raboes zetten dit jaar ruim 80 vrijwilligers zich voor u in om u te laten genieten van de prachtige omgeving. Mocht u bij het inschrijven of het bestellen van een drankje even moeten wachten dan zeggen wij vriendelijk: ‘Word niet boos, wij zijn er voor u belangeloos’.

Hieronder treft u de laatste informatie aan.

NIEUW DIT JAAR: Vier aangepaste routes (van 5km) voor Parkinson patiënten. De routes worden gecontroleerd door de Parkinsonvereniging. Aanmelden voor deze speciale afstand kan via Walter Bout, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-46425454.

Parkeren Wandelvierdaagse het Gooi
Op en rond het startterrein van svLaren'99 zijn voldoende parkeermogelijkheden. Toch verzoeken wij deelnemers uit het Gooi zoveel mogelijk op de fiets (of bus) te komen opdat de parkeerplaatsen zoveel mogelijk vrij blijven voor deelnemers die van verder komen.

Op de plattegrond ziet u de parkeermogelijkheden.

De blauw gestreepte route is de aanrijroute. Komende vanaf de A1 (Amsterdam-Amersfoort) neemt u afslag Hilversum-Noord/Laren. Onderaan de afslag gaat u bij de stoplichten linksaf. Bij de volgende viersprong met stoplichten gaat u linksaf de Vredelaan op. U volgt de Vredelaan tot u over het viaduct van de A1 komt. Hier is direct parkeerplaats P1. Vanaf hier is het ca. 500 meter lopen naar de starttent. U kunt ook iets verder doorrijden naar P2. Vanaf P1 en P2 zijn speciale loop-ingangen gerealiseerd naar de starttent. P3 is de parkeerplaats met de grootste loopafstand. P4 bevindt zich op de startlocatie, deze zal echter snel vollopen.

De route via St.Janstraat en Slangenweg adviseren wij u te vermijden.

De rood gestreepte route is de looproute naar de starttent.

Parkeren zaterdag
Op zaterdag is het beperkt mogelijk het parkeerterrein P4 te verlaten tussen 13.00 uur en 16.00 uur. Dit in verband met de feestelijke intocht en daarmee de veiligheid van de wandelaars. Bent u van plan tussen 13.00 uur en 16.00 uur te vertrekken dan verzoeken wij u op P1, P2 of P3 te parkeren.

Fiets of Openbaar vervoer
Komt u uit de directe omgeving dan verzoeken wij u zo veel mogelijk op de fiets te komen of eventueel per bus. Buslijn 108 komt direct langs het sportcomplex en u kunt uitstappen bij de halte Vredelaan (kortste loopafstand) of Schuilkerkpad.

Starttijden
Houdt u zich s.v.p. aan de starttijden, indien u voor 07.00 uur start zijn nog niet alle routepijlen en controleposten aanwezig.

40km: 07.00 - 09.00 uur
30km: 08.00 - 10.00 uur
20km: 09.00 - 11.00 uur
10km: 09.00 - 11.00 uur

Alle deelnemers dienen zich aan te melden in de starttent, tevens verzoeken wij u zich na afloop hier ook weer af te melden.

Routebeschrijving, routekaart
Alle deelnemers ontvangen per dag een routebeschrijving en routekaart. Daarnaast zijn alle routes ook bewegwijzerd d.m.v. blauwe pijlen en blauw/witte linten. Op de routekaart zijn tevens de horecavoorzieningen onderweg aangegeven . De aangegeven horecavoorzieningen zijn horeca gelegenheden welke vriend zijn van de Wandelvierdaagse het Gooi. Wij stellen het op prijs indien u onze vrienden met een bezoek vereerd. Bij Tulip Tennis Center (buitenplaatsen routes 30 en 40 km) kunt u niet met contant geld betalen, wel met pinpas.

EHBO/Masseur
Op het startterrein treft u de EHBO tent aan waar u zich kunt laten behandelen voor blessures. Tevens zal de EHBO elke dag op één locatie onderweg aanwezig zijn.
Ook kunt u zich op het startterrein laten masseren. Gebruik van EHBO en/of masseur is kosteloos, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld

Eikenprocessierups

In onze regio is de eikenprocessierups actief. De getroffen bomen zijn zoveel mogelijk van roodwitte linten voorzien om u te waarschuwen. Toch kan het ook zijn dat er bomen nog niet voorzien zijn van een waarschuwingslint. Wij verzoeken u derhalve de nodige voorzichtigheid te betrachten. De brandhaartjes van de eikenprocessierups kunnen flinke klachten veroorzaken, variërend van jeuk en huiduitslag tot irritatie van ogen en luchtwegen. 

Routes op smartphone

Beschikt u over een smartphone? Wist u dat u de routes ook op uw telefoon kunt zetten? Handig mocht u, ondanks de zorgvulige bepijling, onverhoopt de route kwijtraken. U kunt hiertoe de app van Afstandmeten gebruiken of de Routeyou app. Op de website kunt u onder het kopje Routes de routes downloaden.

Woensdagmiddag
Woensdagmiddag kunt u bij aankomst uw muzikale talenten laten gelden samen met het nieuwe Larense Shantykoor De Speuijt.

Donderdagmiddag 

Een Oud Hollands draaiorgel maakt zijn opwachting.

Vrijdag onderweg
Optreden van Anja Manders met o.a. arcordeon in Eemnes, en optreden leerlingen groep 8 bij DA in Eemnes.

Vrijdagmiddag
Poptroubadour Arnoud Kas zal vrijdagmiddag tussen ca. 13.30 uur en 16.30 uur de wandelaars ontvangen op de finishlocatie met gezellige muziek.

Barbecue
Op vrijdagmiddag en zaterdag wordt door svLaren’99 een barbecue georganiseerd waar iedereen gebruik van kan maken. Het is niet nodig hiervoor vooraf in te schrijven.

Feestelijk onthaal Zaterdag
Op zaterdag wordt u feestelijk onthaald met o.a. muziek. Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 tot 16.30 uur:   Optreden de Wallenkraaiers en DJ Frank de Boer
15.30 uur: Uitreiking cheques aan goede doelen + interviews 


Foto's
 
Wilt u leuke of mooie fotomomenten met ons delen, stuur uw foto's naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..