Verslag groepswandeling zondag 11 februari 2018

Alle foto's van deze wandeltocht zijn te bekijken in het >Fotoalbum

 

Vandaag wordt de 4e groepswandeling van dit seizoen gelopen. Er is minder gunstig weer voorspeld: winterse buien en een gure wind. Op zondagochtend is het grijs buiten, maar droog en weinig wind. Om half negen zijn de eerste vrijwilligers al aanwezig in de kantine van svLaren’99. Ook is de bar bezet voor de koffie. In het volgende uur wordt het lekker druk in de kantine. lekker In het welkomstwoord vertelt Henny, dat de route ingrijpend aangepast werd wegens de slechte toestand in de bossen door de houtkap, de overvloedige regenval van de afgelopen maanden en de storm, waardoor veel bomen omgewaaid zijn. Om half tien staan er 90 wandelaars klaar voor de wandeltocht vandaag.

De route start linksaf door de Eng en na het oversteken van de autoweg A1 komen we al snel op de Zuiderheide. Via het fietspad komen langs het Bluk en gaan dan verder richting het Laarder Wasmeer. Hier volgen we een eind het hek langs het Wasmeer en moeten oppassen voor passerende mountainbikers. We steken de Weg over Anna’s Hoeve over en gaan via het fietspad onder de A27 door naar de zijpoort van de Amerpoort. Over het terrein van de Amerpoort gaan we naar het grondgebied van Kasteel Groeneveld. Hier maken we een rondje via de Wijnberg, steken de spoorlijn tussen Hilversum en Baarn over en gaan de bossen van Boswachterij de Vuursche in. Via het Baarn Bosbad en de voetgangersbrug over de spoorlijn komen we weer op het grondgebied van Kasteel Groeneveld. We lopen langs Kasteel Groeneveld en de vijvers en komen via het hek weer de Amerpoort binnen, waar we een koffiepauze houden in het restaurant van Het Cultureel Centrum.

   Met dank aan Het Cultureel Centrum

Na de koffiepauze merken we, dat er meer wind gekomen is. Het is wel nog steeds droog. De terugweg voert ons via Anna’s Hoeve en we volgen daarna het fietspad langs de andere kant van het Laarder Wasmeer naar de Zuiderheide. Hier gaan we dwars over de hei naar de Logosberg en de Vredelaan om terug te keren naar ons beginpunt SV Laren’99.

Voor een kaartje van de route:  groepswandeling 4 route 

Het was een geslaagde wandeling zonder een druppel regen.

De volgende groepwandeling zal op 11 maart plaatsvinden.

Chris Driessen