Wandelen door het Gooi met de ‘Oranje Hesjes’

Op 9 december ging ik op pad met de Gooische wandelvierdaagse voor een 17km tocht. Voorafgaand had ik in de Laarderbel gelezen dat we vier bergen zouden trotseren. De ochtend voor vertrek zei buienradar dat het behoudens een beetje regen in het begin droog bleef. Een groep van ongeveer 70 mensen vertrok vanaf de Larense voetbalvereniging achter de vrijwilligers, gekleed in oranje hesjes aan. Gelukkig hadden de meesten een poncho want er viel iets meer water dan gepland.

De tocht was erg afwisselend, waarbij zowel door de mooie natuur als dorpjes heen werd gestapt. De voorhoede wachtte hierbij op de achterhoede, waardoor iedereen in eigen tempo kon wandelen. Halverwege was een uitstekend geregelde rust, waar wij te gast waren in het gebouw van de handbal vereniging.

De sfeer was erg gezellig, maar het leukste was voor mij toch dat ik, ondanks dat ik in het Gooi ben opgegroeid, vele nieuwe paadjes en stukjes natuur zag, waarvan ik het bestaan niet wist. De bergen heb ik niet kunnen ontdekken, maar het was zeker een heel geslaagde wandelochtend. Ik zie mijzelf dan ook zeker vaker meewandelen met de ‘Oranje Hesjes’.

Irene de Boer

Voetnoot van het bestuur.

Deze winter hadden we 2 wandelingen (die van november en december 2018) in groepsverband.
De wandeling van februari en april 2019 zijn uitgezette tochten waarbij iedereen individueel loopt.
Verdere info vindt u op onze website: www.wandelvierdaagsehetgooi.nl